HOE WE TE WERK GAAN

We verzamelen op een afgesproken plek in één van de dorpskernen. Gewapend met nieuwe lichtgewicht grijpers en ringen én speciale groene vuilniszakken gaan we verspreid op pad. We ruimen alles op wat we tegenkomen in bermen, op hangplekken en simpelweg in de stoepgoot. Zichtbaar gekleed in veiligheidshesjes, want veiligheid staat voorop!

De volle vuilniszak wordt dichtgeknoopt en achtergelaten op afgesproken plekken. Deze locatie deel je simpelweg via een appje met de Laarbeek Schoon Foon. Wij brengen de gemeente op de hoogte zodat zij deze naderhand kan ophalen en afvoeren. Laarbeek Schoon heeft een heel goede samenwerking met de gemeente en daar zijn we allemaal zeer content mee.

Na een kleine twee uur komen we terug op de gezamenlijke verzamelplek waar we -voor diegene die willen- afsluiten met een lekkere kop koffie of thee, op onze kosten. Want, gezellig is het ook altijd!

Samen werken aan een schonere gemeente en tevens genieten van de zon en stijgende karmapunten! En dat allemaal met inachtneming van de coronamaatregelen.

HelemaalGroen – registratie

We maken gebruik van de (gratis) app HelemaalGroen. Deze mobiele app registreert het traject van elke deelnemende zwerfvuilraper en maakt dit zichtbaar: een dashboard toont de routes en de opgeschoonde kilometers per deelnemer én per gemeente.

Hoe het werkt?
• Zet de app aan als je aan de wandeling of opschoonochtend begint. De app registreert daarna de route waar jij zwerfvuil hebt geraapt.
• Sla deze route/wandeling op. Je route wordt nu groen gekleurd op de kaart die de app continu bijhoudt.

Wordt dit stuk van jouw wandeling daarna niet meer geschoond? Dan verkleurt een groen gekleurde route naar bruin. Zo kan iedereen in jouw buurt zien waar weer actie nodig is. Het doel is natuurlijk om jouw buurt Helemaal Groen te maken en te houden.

Op het dashboard van de app is voor iedereen – en ook voor jouw gemeente – zichtbaar waar wij zwerfvuil rapen en waar dat nog onvoldoende gebeurt.

Kijk voor de laatste stand op app.helemaalgroen.nl
En kijk voor meer informatie op helemaalgroen.nl